De legende van de gouden beer De legende van de gouden beer

In de jaren tachtig van de vorige eeuw was ik een BN-er doordat ik in vele tv-programma’s op de buis verscheen. Heel Nederland kende mij toen geloof ik wel zo’n beetje van gezicht en zo. Het begon met het spelprogramma Vijf tegen Vijf van Willem Ruis. Daarbij zat ik voor het eerst op de voorste rij in het publiek en vervolgens dook ik twee jaar lang op in allerlei andere shows en publieksprogramma’s waarbij ik er altijd wel in slaagde om even in beeld te komen. Dat lukte mij steeds doordat ik er een vrij smakelijk en gemakkelijk toegankelijk decolleté op nahield terwijl ik ergens een eindje daar boven steevast een zeer opvallend en schattig berenmutsje droeg. Met bewegende oortjes die in de richting van mijn decolleté wezen.  


De meeste cameramensen en regisseurs in omroepland herkenden mij meteen wanneer ik ergens een zaal of een studio binnenkwam. Zij groetten mij altijd vriendelijk omdat zij wisten dat zij dan meteen een vette tegoedbon van GG & GG kregen zodat zij gratis speelgoedbeertjes plus de bijbehorende attribuutjes voor hun kinderen konden bestellen. Daar werd dankbaar en ook zeer gretig gebruik van gemaakt.


Doordat ik in mijn tv-jaren aan allerlei sleutelfiguren tegoedbonnen verstrekte maakte ik mij waarschijnlijk schuldig aan een vorm van omkoping en ook wel van sluikreclame, dat moet ik achteraf toch maar bekennen. Want iedere keer wanneer ik in beeld verscheen leverde mij dat minimaal vijfhonderd nieuwe klanten op omdat heel Nederland natuurlijk op een gegeven moment wilde weten wie die eeuwig aanwezige mevrouw met dat koddige berenmutsje op haar hoofd in het publiek nu eigenlijk was. Nou, dat was ik dus.


Toen het er op begon te lijken dat ik populairder zou worden dan sommige presentatoren werd mij de toegang stapje voor stapje tot vrijwel alle programma’s ontzegd. Maar GG & GG draaide inmiddels als een tierelier en liep daarnaast ook als een trein. Dus mijn pr-inspanningen waren toch echt wel ergens goed voor geweest. En daarom heb ik het er toen maar bij laten zitten.


Ik heb dat mutsje met die oortjes trouwens nog steeds. En ook het decolleté is nog aanwezig. Soms is dat ook nog wel inzetbaar voor bepaalde gelegenheden, vooral als ik er een mooi laagje gel met glitters overheen spuit. Maar dat doe ik niet meer voor GG & GG want een doorgewinterde berenmaakster als ondergetekende heeft geen tv-reclame meer nodig. En al helemaal niet, nu mijn bedrijf gesloten is en ik er niets meer over te vertellen heb. Ik begin er niet meer aan. En ook al zou ik het willen. Tegen vier jonge decolletés tegelijk kan ik zeer waarschijnlijk en helaas waarschijnlijk echt niet meer op.

vervolg-2-van-de-indexpagina vervolg-2-van-de-indexpagina