De meditatieve klankbeelden, die je hier, en op de volgende drie pagina’s kunt bekijken en beluisteren, zijn opgenomen en gemixed door de bekende romanschrijfster Berendientje van Dalen, u wel bekend van deze website.  

Ik heb het hier over mijzelf dus. In mijn homestudio heb ik al vele mixen gemaakt van het geluid van een rustige branding, gemengd met het rustgevende geluid van een forellen beekje. Daaromheen heb ik soms de welluidende klanken van enkele uitgelezen crystal bowls gedrapeerd en ook gebruik ik af en toe zowel rechtenvrije muziekjes als eigen keyboard-composities.

Het bovenste filmpje heb ik voorzien van een rustgevend laagje van alfagolven van 12 Hz.

Alfagolven worden in onze hersenen geproduceerd, wanneer wij ons ontspannen voelen. Als je naar dit klanktapijtje luistert, dan zul je merken dat de alfagolven in jouw eigen hoofd er door gestimuleerd worden. Wanneer je momenteel bol staat van de stress, dan gebeurt dat minder snel dan wanneer je al in een ontspannen sfeertje aan het beluisteren van deze track begint.

Probeer het, in geval van overmacht, later nog een keer, maar dat hoef je natuurlijk niet te doen, want stress kan ook best wel lekker aanvoelen als je bijvoorbeeld de innerlijke roeping voelt om alle meubels in de kamer weer eens volkomen zinloos (volkomen zinvol kan ook) te verslepen. Doe dat dan eerst maar even.

Je kunt trouwens het beste via een koptelefoon luisteren, maar een hoofdtelefoon werkt ook wel aardig goed.

Ik heb de verschillende klanken in het bovenste filmpje een beetje van links naar rechts laten vloeien. Die beweging stimuleert de hersengolven in jouw hoofd om zich van harte bij deze beweging aan te sluiten, maar het pan-effect is dus waarschijnlijk minder effectief wanneer je via speakers luistert.

Het zal duidelijk zijn dat je niet naar deze track(s) moet luisteren wanneer je achter het stuur van een personenwagen of van een touringcar zit en wanneer je daarbij ook nog rijdt ook. Je valt dan gegarandeerd in slaap en dan weet je het wel. Absoluut niet doen dus!

Thuis op de bank kan je niets gebeuren, als je tenminste geen braadpan op het vuur hebt staan, als de melk niet al een beetje begint te koken of wanneer je ieder moment gebeld of gestoord kunt worden. Ik zou zeggen: gebruik je gezonde verstand en geniet er dan maar lekker van!

De legende van de gouden beer De legende van de gouden beer
html video autoplay by EasyHtml5Video.com v3.9.1
meditatieve-geluiden-en-muziekjes