De meditatieve klankbeelden, die je hierboven kunt bekijken en beluisteren, zijn opgenomen en gemixed door de bekende romanschrijfster Berendientje van Dalen, u wel bekend van deze webstite.  

Ik ben dat zelf dus. In mijn homestudio heb ik al vele mixen gemaakt van het geluid van een rustige branding, gemengd met enig geklater van een naburig forellen beekje. Daaromheen heb ik soms de welluidende klanken van enkele uitgelezen crystal bowls gedrapeerd en ook gebruik ik af en toe rechtenvrije muziekjes en eigen keyboard-composities.

Het bovenste filmpje heb ik voorzien van een rustgevend laagje van alfagolven van 12 Hz.

Alfagolven worden in onze hersenen geproduceerd, wanneer wij ons ontspannen voelen. Als je naar dit klanktapijtje luistert, dan zul je merken dat de alfagolven in jouw eigen hoofd er door gestimuleerd worden. Wanneer je momenteel bol staat van de stress dan gebeurt dat minder snel dan wanneer je in een ontspannen sfeertje aan het beluisteren van deze track begint.

Probeer het, in geval van overmacht, later nog een keer, maar dat hoef je natuurlijk niet te doen, want stress kan ook best wel lekker aanvoelen als je bijvoorbeeld de innerlijke roeping voelt om alle meubels in de kamer weer eens volkomen zinloos (volkomen zinvol kan ook) te verslepen. Doe dat dan eerst maar even.

Je kunt trouwens het beste via een koptelefoon luisteren, maar een hoofdtelefoon werkt ook wel goed.

Ik heb de verschillende klanken in het bovenste filmpje een beetje van links naar rechts laten vloeien. Die beweging stimuleert de hersengolven in jouw hoofd om zich van harte bij deze beweging aan te sluiten, maar het pan-effect is dus waarschijnlijk minder effectief wanneer je via speakers luistert.

Het zal duidelijk zijn dat je niet naar deze track(s) moet luisteren wanneer je achter het stuur van een personenwagen of van een touringcar zit en wanneer je daarbij ook nog rijdt ook. Je valt dan gegarandeerd in slaap en dan weet je het wel. Absoluut niet doen dus!

Thuis op de bank kan je niets gebeuren, als je tenminste geen braadpan op het vuur hebt staan, als de melk niet al een beetje begint te koken of wanneer je ieder moment gebeld of gestoord kunt worden. Ik zou zeggen: gebruik je gezonde verstand en geniet er dan maar lekker van!


Het tweede filmpje hierboven spreekt voor zichzelf. Ik koos daarvoor een rustgevend zee geluid, met een zachtaardig melodietje er bij en klaar was Kees. Luister er maar eens naar en geniet van de ontspanning in je lijf, want die komt vanzelf als je er maar rustig voor gaat zitten of liggen.

PS: Als ik tijd heb (ik werk nog elke dag aan mijn boek) dan maak ik nog meer opnames en die plaats ik dan vanzelf wel een keertje op deze website!

Je ziet trouwens, dat het er inmiddels al vier zijn!

Geen dank daarvoor. Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Maar… eh… als je mij een plezier wilt doen; vul dan het onderstaande blokje a.u.b even in en stuur het mij. Dan laat ik je weten wanneer mijn boek echt helemaal klaar is.

Het verplicht je absoluut  tot niets!

De legende van de gouden beer De legende van de gouden beer